2 Aralık 2014

Elmalı Turta

Bu havaya yakışan en güzel tatlıymış megerse cok sevdigimi soyluyemicem ama denenmesi gereken bir tarif hamurda yumurta olmamasi beni sasirtti hatta eksik mi diye dusundum ama degil olculer tam hadi bakalim kolay gelsin ☺
❤Yarım su bardağı sıvı yağ
❤Yarım su bardağı yoğurt
❤2 yemek kaşığı pudra şekeri
❤1 kabartma tozu
❤1 vanilya
❤Alabildiği kadar un

Elma harcı için:
❤4-5 elma
❤1 tatlı kaşığı tarçın
❤1 su bardağı toz şeker
❤isteğe göre fındık yada ceviz içi eklenebilir..
Derin bir kapta önce hamurumuzu hazırlayalım ve üstünü kapatıp dinlenmeye bırakalım.

Elmaları rendenin iri kısmında rendeleyip tavaya alalım. Üzerine 1 bardak şekeri ekleyelim. Bir süre sonra suyunu verecektir elmalar. Suyunu çekene kadar pişirelim sulu kalırsa hamurumuzu bozabilir. Soğumasını bekleyelim, en son tarçını koyup karıştıralım.

Borcamı yağlayıp hamurumuzun yarısından biraz daha fazlasını alt kısmına yayalım her tarafı eşit olacak şekilde. Üzerine elmalı harcımızı yayalım. Kalan hamurlarıda resimde gördüğünüz gibi ince uzun şekiller vererek kafes şeklini verelim. 160 derece fırında pişirelim. En son servis ederken üzerine pudra şekeri ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
(Bende ilk defa denedim) tarif #kübratunalıdemir e aittir guzel ama elma harcini cok koymayin hamur biraz yumusak oluyor ☺