MALZEMELER:
- 25 gram kakao (3 yemek kaşığı)
- 125 gram margarin ya da tereyağı
- 1 tane yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un
Şerbeti İçin:
- 3 çay bardağı şeker
- 3 çay bardağı su
- Birkaç damla limon suyu
YAPILIŞI:
- Önce şerbeti hazırlayın, suyu ve şekeri kaynamaya başladıktan sonra orta ateşte 6-7 dakika daha kaynatın ve limon suyu sıkarak ateşten alın, soğutun. Soğuyan şerbeti buzdolabına alın ve 1 saat dolapta bekletin.
- Hamur malzemelerini un hariç karıştırma kabına alın ve karıştırın. Azar azar un ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin. (2,5 sb+1 yk un yeterli)
- Hamurdan istediğiniz büyüklükte hamur parçası alarak elinizde yuvarlayın ve yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye kurabiyeleri dizin.
- 200 dereceli önceden ısınmış fırında kurbiyelerin üzeri çatlamaya başlayana kadar (çok çabuk çatlıyorlar, dikkat edin) pişirin ve fırından alın.
- Sıcak kurabiyeleri soğuk şerbetin içine batırıp çıkartın, servis tabağına dizin. İstediğiniz gibi süsleyin. (şerbetten çıkartınca fazla beklerse üstüne kullanılacak süsü tutmuyor, 6-7 tanede bir süs serperseniz iyi olur)
- Bir gece buzdolabında dinlendirip servis edin.Tarifi bu siteden aldım:)Foto bana ait :)Ben turffle gibi minik yaptım aynı tarifi uygulayıp kurabiyeleri küçülttüm çokta güzel oldu deneyın derim :)
2 yorum:
ennn sevdiğim kuabiyelerden biridir kendileri:))Kağıt kapsüllerde servis etme fikri çok hoşuma gitti eline sağlık...
o zaman hemen dene derim :))
Yorum Gönder