19 Aralık 2013

Islak Kakaolu Kurabiye

MALZEMELER:
Şerbeti İçin:
  • 3 çay bardağı şeker
  • 3 çay bardağı su
  • Birkaç damla limon suyu
YAPILIŞI:
  1. Önce şerbeti hazırlayın, suyu ve şekeri kaynamaya başladıktan sonra orta ateşte 6-7 dakika daha kaynatın ve limon suyu sıkarak ateşten alın, soğutun. Soğuyan şerbeti buzdolabına alın ve 1 saat dolapta bekletin.
  2. Hamur malzemelerini un hariç karıştırma kabına alın ve karıştırın. Azar azar un ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin. (2,5 sb+1 yk un yeterli)
  3. Hamurdan istediğiniz büyüklükte hamur parçası alarak elinizde yuvarlayın ve yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye kurabiyeleri dizin.
  4. 200 dereceli önceden ısınmış fırında kurbiyelerin üzeri çatlamaya başlayana kadar (çok çabuk çatlıyorlar, dikkat edin) pişirin ve fırından alın.
  5. Sıcak kurabiyeleri soğuk şerbetin içine batırıp çıkartın, servis tabağına dizin. İstediğiniz gibi süsleyin. (şerbetten çıkartınca fazla beklerse üstüne kullanılacak süsü tutmuyor, 6-7 tanede bir süs serperseniz iyi olur)
  6. Bir gece buzdolabında dinlendirip servis edin.Tarifi bu siteden aldım:)Foto bana ait :)Ben turffle gibi minik yaptım aynı tarifi uygulayıp kurabiyeleri küçülttüm çokta güzel oldu deneyın derim :)





2 yorum:

yasemin-bebegimlehayat dedi ki...

ennn sevdiğim kuabiyelerden biridir kendileri:))Kağıt kapsüllerde servis etme fikri çok hoşuma gitti eline sağlık...

naninin günlüğü dedi ki...

o zaman hemen dene derim :))