19 Ocak 2012

pandispanya tarifi kaçırmayın:)


Pandispanya yapmak kolay gibi gözüksede bana göre zor:)Pastalarla meşgul olmama rağmen kolay olmadığını kabul ediyorum.Bu sebebten ayrıntılı şekilde fotorafları çektim.Umarım anlaşılır şekilde olmuştur.Hadi bakalım hanımlar hazırlayın kağıtları kalemleri:)
*4adet yumurta
*4 kahve fincanı şeker
*3 kahve fincan un
*1 kahve fincanı yoğurt
*1 paket kakao
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilin
*3 kaşık kaynar su
*2 kaşık sıvı yağ
yukarıda görüldüğü gibi yumurtanın aklarını ve sarılarını ayırıyoruz.

                                                             


2fincan şekeri yumurtamızın sarıları ile çırpıyoruz.Kalan 2 fincan şekeri saklayın.Birazdan lazım olucak:)

vanilinimizi katalım:)


sırada yoğurdumuz:)

sıvı yağımız

kaynar suyumuz:)
evet arkadaşlar tüm sırasıyla eklediğimiz malzemeleri karıştırıyoruz:)

Şimdi sıra 3fincan un,kakao,vanilin eklemekte elerseniz iyi olur daha fazla kabarır.
Çırpma işlemi bittikten sonra bu karışımımızı bekletiyoruz.Şimdi sırada yumurtanın akları var:)

pandispanyanın püf noktası bu:)aklarımıza biraz tuz katıyoruz.En önemlisi ince uçlu çırpıcı kullanırsanız süper olur ben iki mikser kullanıyorum.Aklarını çırparken babanemden kalma mikserim çok işime yarar oldu.


gördüğünüz gibi çırtığımız aklar köpük dolu oldu:)Şimdi 2fincan şekerimizi ekliyelim:)

şekerimizi ekledikten sonra kremşanti haline gelinceye kadar çırpın işleminiz bittikten sonra fırınınız 180dereceye ayarlayın ki ısınsın.
İki karışımı tahta kaşık yardımıyla yavaş yavaş karıştırıyoruz.

yavaş karıştırmadaki amacımız aklarımızın kabarıklığını yok etmemek:)
                                                                 hadi bakalım fırına

40dakika pişen kekimizzzz

işteeeee sonuç:)))eğer büyük kalıp kullanıcaksanız ölçünüzü çoğalta bilirsiniz:)Umarım yararım olmuştur .Birdeeeee defne kurabiye bakmak isterseniz buyrun Tıkkkk Tıııkkkk:)




28 yorum:

yeliz'in pasta dünyası dedi ki...

harika görünüyor kesinlikle deniycem ayrıca tek tek photolamış uğraşmıssın ellerine sağlıkk sevgiler:)

Necla Şölen dedi ki...

Amaaa olmaz kiiii çok kabarmışşşş çok güzelll, çok da güzel anlatmışsın. Ellerine sağlık. Tarif defterime yazayım....

bulutsuz olmazz dedi ki...

Ben h<IR Pndispanya unu kullanıyrdum ama bu gözüme daha güzel göründü mutlaka denicem tşk tarif için

Nani'nin Günlüğü dedi ki...

bayanlar:)işinize umarım yarar anlattığım şekilde uygularsanız sorunsuz harıka bır pandıspanyanız olur:)hepinizi öptüm:)

PetroLmaviSevilmezm! dedi ki...

off cok güzel olmus canim ellerine saglikk bayagadir yapmayi düsünüyorum ama bi cesaret edipte yapamamistim :)

PetroLmaviSevilmezm! dedi ki...

ne boyutu canim anlayamadim :)

balböcükleri dedi ki...

vay vay vaaaaaay aman sabahlar olmasıııııın.o ne öyle kabar kabar dehşet olmuş.

Aslı dedi ki...

Fotograflarla anlatman çok iyi olmuş, valla çok güzel görünüyor ellerine saglık :)

Nani'nin Günlüğü dedi ki...

balböcükleri akların sihiri:))

Aslıcım saol canım

özge bayrak dedi ki...

hemen yapılacaklar listesine konmalı!

Nani'nin Günlüğü dedi ki...

kesinlikle Özgecim:)

pinkly dedi ki...

ben bu keki beceremiyorum, bir de senin tarifini deneyeyim ne güzel kabarmış :) teşekkürler.

Kardeşim dedi ki...

muhteşem...ne güzel kabarmış.maşallah

mmm dedi ki...

Evde şekerim birmiş :( Şuan deneyemedim ama pazartesi ilk işim bunu denemek olacak Nagehan Balım:) Bu benim aradığım tarif. Ne varsa sende var. Mucuxxx.

Sevil Gözar Yılmaz dedi ki...

Kakao nun olduğu resimde kabartma tozu var ama sanırım içinde kullanılmıyor? Ayrıca iki ayrı yerde vanilya eklendiği yazılmış bunlardan birisi kabartma tozu mu yoksa iki paket vanilya mı ?

Nani'nin Günlüğü dedi ki...

sevicım fotoraftaki herşey kullanılıyor.Kabartma tozu vanılın kakao :)

pippalee dedi ki...

Kaç cm lik kalıp kullandınız?Ellerinize sağlık çok çok güzel olmuş

Nani'nin Günlüğü dedi ki...

pippalee:)kalıbım kucuktu ama bu ölcu 22cmlık kalıba uygundur:)

Nani'nin Günlüğü dedi ki...

ayrıca cok teşekkurler:)sevgıler:)

pippalee dedi ki...

sevgili nani pandispanyayı denedim çok güzel oldu ancak pandispanya çook güzel kabarıyorken son anda üzeri çöküyor.Bildiğin birşey varsa ve paylaşırsen çok sevinirim.

Nani'nin Günlüğü dedi ki...

pippalee canım mutlaka ısıtılmış fırına koy ve hemen cıkar ben fırından hemen cıkartıyorum genelde fırında bekletın derler benımde o kabarık göruntusu gıdıyor ama çökme yaşamadım ununu az koymus olabılırsın?fırından olabılır?

pippalee dedi ki...

nani'cim teşekkür ederim ilgin için.dediklerini dikkate alacağım.

Kubra Göksoy dedi ki...

Çok güzel görünüyor

Adsız dedi ki...

yaptım şuan fırında cok güzel kabardı fakat yumurta sarısıyla hazırlanan karışım aşırı sert oluyor ekstradan sıcak su ekleyıp açmak durumunda kaldım. umarım tadı güzel olur tarıfı tekrar tekrar okuyarak yaptım muhtemelen sıvı malzemeler eksik yada un fazla

Adsız dedi ki...

4 fincan şeker standart bi su bardağıyla ne kadar oluyo acaba ... fincanların boyutları çok çeşitli... yakın zamanda başarılı bi sonuca ulaşamıyorum zaten... kendime sağlam bi pandispanya tarifi arıyorum... bunu denemek isterim ama emin olmalıyım miktarlardan :)

Adsız dedi ki...

Merhaba az önce yaptım harika kabardı elinize sağlık:))

Adsız dedi ki...

meerhaba kek harika gözüküyor ama birşey soracagım denemeden önce şeker ve yoğurt için kahve fincanı demişsin un fincan demişsin bu unun miktarı neskafe fincanımı yoksa kahvemi :)

Nagehan Fidan dedi ki...

hepsi kahve fincanıyla canım:)sen sorduktan sonra yazıyı güncelledim umarım faydası olur sevgıler:)